grad vinica, vinoteka, maximus, vinska trta, vinograd
MAXIMUS

MODRI PINOT

Vino sorte modri pinot izvrstnih letnikov 2007 – 2012 iz izbranih vinogradov.

Izključno ročna trgatev.

Mehki, zaokroženi tanini izredno elegantnega in polnega telesa.

Poudarjeni okusi temnega jagodičevja, višenj in dimnih not.

12 mesecev fermentirano in starano v sodih iz francoskega hrasta.

Maximus modri pinot na obzidju
20200618_124541
OBOGATENI TANINI ZA NAJVIŠJO KAKOVOST

STARANO VINO

Modri pinot je poznan po tem, da je lažji od ostalih rdečih vin in ima izjemno lahke tanine. Izbrali smo posebno tehniko fermentacije celih grozdov, s katero smo obogatili tanine. Ta tehnika je specifična za modri pinot in se uporablja za podaljšanje življenjske dobe pri vinih, ki se jih stara vsaj 10 let.

kavica

Naši gostje lahko izbirajo med najboljšimi whiskeyi, rumi, konjaki in vinjaki. V redni ponudbi imamo kar 10 različnih ginov, širok je tudi nabor grenčic, likerjev in vodk. Poudarek je na lokalnih Slovenskih produktih, med katerimi so Berryshka, Gin Mare, Gin Brin, Zima (vilijamovka), Slovenia Vodka idr. V poletni ponudbi imamo pestro ponudbo koktejlov.

Poletna ponudba
Vinoteka & lounge bar

V NAŠI PONUDBI...

Ljubitelji kave lahko pri nas uživajo v vrhunski kavi iz pražarne Nanni iz Trebnjega, kjer za naše goste previdno izberejo najboljša kavna zrna iz celega sveta. Svoj sloves so utrdili tudi z domačimi razsutimi čaji najrazličnejših okusov. V Lounge baru na Gradu Vinica nudimo tudi domači ledeni čaj iz Nanni čajev in različnih domačih začimb!

koktelji

Ob pijači si lahko naši gostje naročijo hladne krožnike lokalnih mesnin in sirov. V ponudbi je belokranjski krožnik iz lokalnih suhih mesnin, suhega sadja in oreščkov, krožnik različnih sirov, kombiniranih s sadjem, oreščki in marmelado, kraški krožnik s pršutom, olivami in oljčnim oljem. Posebna specialiteta je divjačinski krožnik z medvedovim pršutom in domačo skuto z bučami ter dimljena postrv z mariniranim koromačem.

Dimljena postrv
Krožnik slovenskih sirov
BELOKRANJSKE MESNINE
Slovenščina
English Slovenščina