V letu 2021 je Vinoteka & Lounge bar na Gradu Vinica ostaja zaprt. Na gradu si lahko rezervirate nočitev z zajtrkom, ali pa nas obiščete in si ogledate zunanjost. Predvidenih je več filmskih večerov, na katerih boste lahko ob filmu naročili tudi pijačo. Naše dogodke lahko spremljate na profilu Facebook. Vabljeni!

grad vinica, vinoteka, maximus, vinska trta, vinograd
MAXIMUS

MODRI PINOT

Vino sorte modri pinot izvrstnih letnikov 2007 – 2012 iz izbranih vinogradov.

Izključno ročna trgatev.

Mehki, zaokroženi tanini izredno elegantnega in polnega telesa.

Poudarjeni okusi temnega jagodičevja, višenj in dimnih not.

12 mesecev fermentirano in starano v sodih iz francoskega hrasta.

20210328_64914
Butični slovenski proizvodi

Lounge bar

Nanni kava

Ljubitelji kave lahko pri nas uživajo v vrhunski kavi iz pražarne Nanni, kjer previdno izberejo najboljša kavna zrna iz celega sveta. Nanni slovi tudi po izvrstnih sadnih in zeliščnih čajih, ki s polnim okusom pogrejejo dušo. V poletnih mesecih pa iz njih nastane osvežilni ledeni čaj.

Poletni dnevi

Sončne dni na Gradu Vinica zaznamujejo osvežujoči koktejli, ki ob šumenju Kolpe še posebej prijajo. V ponudbi je Aperol Spritz, Mojito, Rosato Spritz, Jameson Bonder in Gin Berry. Za ljubitelje hladnih kavnih napitkov pa nudimo grajsko ledeno kavo po posebnem receptu!

ŽGANE PIJAČE

 V obsežni ponudbi žganih pijač imamo kar 11 različnih ginov, širok je tudi nabor whiskeya, ruma, grenčic, likerjev in vodk. Poudarek je na lokalnih Slovenskih produktih, med katerimi so Berryshka, Gin Mare, Gin Brin, Zima, Slovenia Vodka, Limbay gin idr.

en_USEN