grad vinica, vinoteka, maximus, vinska trta, vinograd
MAXIMUS

MODRI PINOT

Vino sorte modri pinot izvrstnih letnikov 2007 – 2012 iz izbranih vinogradov.

Izključno ročna trgatev.

Mehki, zaokroženi tanini izredno elegantnega in polnega telesa.

Poudarjeni okusi temnega jagodičevja, višenj in dimnih not.

12 mesecev fermentirano in starano v sodih iz francoskega hrasta.

Maximus modri pinot na obzidju
20200618_124541
OBOGATENI TANINI ZA NAJVIŠJO KAKOVOST

STARANO VINO

Modri pinot je poznan po tem, da je lažji od ostalih rdečih vin in ima izjemno lahke tanine. Izbrali smo posebno tehniko fermentacije celih grozdov, s katero smo obogatili tanine. Ta tehnika je specifična za modri pinot in se uporablja za podaljšanje življenjske dobe pri vinih, ki se jih stara vsaj 10 let.

Vinoteka & lounge bar

BUTIČNI SLOVENSKI PROIZVODI

Nanni kava

Ljubitelji kave lahko pri nas uživajo v vrhunski kavi iz Trebanjske pražarne Nanni, kjer za naše goste previdno izberejo najboljša kavna zrna iz celega sveta. Mleko najboljše kakovosti za naše kavne napitke pa zagotavlja mlekarna Planika iz doline Soče.

 

Foto: Jurij Brozovič

Domači ledeni čaj

Domači ledeni čaj iz vrhunskih razsutih Nanni čajev in različnih domačih začimb je posebna specialiteta Lounge bara na Gradu Vinica. Vsak vikend je v ponudbi drug okus te brezalkoholne osvežitve!

 

Foto: Jurij Brozovič

Poletni dnevi...

Sončne dni na Gradu Vinica zaznamujejo osvežujoči koktejli, ki ob šumenju Kolpe še posebej prijajo. V ponudbi je Aperol Spritz, Mojito, Rosato Spritz, Jameson Bonder in Gin Berry. Za ljubitelje hladnih kavnih napitkov pa nudimo grajsko ledeno kavo po posebnem receptu!

 

ZA SLADKOSNEDE...

V sodelovanju z Berryshko na Gradu Vinica ponujamo tortice narjazličnejših okusov iz Babičine pekarne.

 

ŽGANE PIJAČE

 V obsežni ponudbi žganih pijač imamo kar 11 različnih ginov, širok je tudi nabor whiskeya, ruma, grenčic, likerjev in vodk. Poudarek je na lokalnih Slovenskih produktih, med katerimi so Berryshka, Gin Mare, Gin Brin, Zima, Slovenia Vodka, Libay Gin idr.

 

Foto: Jurij Brozovič

sl_SISL