Belokranjci, ki so znani po svoji gostoljubnosti, s ponosom ohranjajo kulinarično izročilo prednikov. Za popoln oddih na Gradu Vinica smo za Vas zbrali informacije o okoliških ponudnikih tradicionalnih in drugih jedi po vašem okusu. Za vse, ki bi se radi lotili priprave teh jedi kar v domači kuhinji, so recepti in informacije o jedeh zbrane tukaj.

Za odličen začetek dne…

Gostje naših sob se zjutraj okrepčajo z obilnim zajtrkom, ki je ob čudovitem razgledu na reko Kolpo še toliko okusnejši. V zajtrk so vključene lokalne specialitete z ekološke kmetije Totter, sokovi s kmetije Brozovič in tsampa s kmetije Klepec. Zajtrke strežemo v grajskem salonu s panoramskim razgledom in so vključeni v ceno vaše sobe.

20210714_105757

Gostinstvo Madronič

Za vse prave gurmane pri Madroničnu v Prelesju ponujajo hišno specialiteto – postrv, pripravljeno na Madroničev način, jedi z žara in različne domače dobrote. Ob jedi se izvrstno prilega pester izbor vin domačih vinarjev. Po predhodnem naročilu pripravijo tudi jedi po vaših željah.

postrv_madronic
Pavlic_krusna pec

Bar pri Pavliču

Za vrhunsko pico vam ne bo treba prav daleč, saj je Bar pri Pavliču oddaljen le dobrih 300 m. Nekatere pice so poimenovane po lokalnih junakih, kot so Lepa anka, Zeleni Jurij ali 2B, v ponudbi pa imajo tudi solate.

 

 

Izletniška kmetija Zupančič

Na obrobju vasi Jelševnik, ob izviru Jelševniščice se nahaja izletniška kmetija Zupančič. Posebnost kmetije je habitat črne človeške ribice, in od torka do nedelje se lahko udeležite vodenega ogleda. Med vikendi po predhodni najavi nudijo tudi domače kulinarične dobrote.

kmetija-zupancic5
sl_SISL