BOGATA ZGODOVINA IN IZVRSTNO VINO

GRAD VINICA

Kjer sonce poljubi zemljo, tam vinske trte rojevajo grozdje. Vinogradništvo ima v Sloveniji izjemno pomembno zgodovinsko vlogo, v Vinici pa je bilo zakoreninjeno tako globoko, da je ime dobila iz latinske besede za vino – vinitum. Grad Vinica nadaljuje tradicijo s pestro ponudbo vin.

Grad Vinica iz zraka

IZ VOJAŠKE UTRDBE V IZLETNIŠKO DESTINACIJO

Prvi pisni viri segajo v leto 1082, celotno podobo pa je Grad Vinica dobil v 15. stoletju. Za obrambo pred turškimi vpadi so sprva zgradili stolp nad kapelo Sv. Katarine, ki je ohranjena še danes. Okoli obrambnega stolpa je nastal grajski kompleks, ki je bil vključen v Viniški trg. Grad Vinica je bil skozi stoletja priča številnim zgodbam, leta 2015 je bil z razpisom Pokolpje prenovljen v turistični objekt, ki zgodbe nadaljuje.

Grad Vinica, Vinica, Bela krajina

V OBJEMU KOLPE IN BELIH BREZ

Grad Vinica se nahaja v Beli krajini, poimenovani po čudovitih belih brezah. Poznana je po unikatni kulturni dediščini, ki se vsako leto obuja na številnih folklornih dogodkih. Reka Kolpa, krajinski park Lahinja, podzemne jame in številne kolesarske poti, nudijo odlično priložnost za uživanje v naravi in športu.

Maximus modri pinot na obzidju
GRAJSKO VINO

MAXIMUS

Znamka je poimenovana po lastniku Maximu, ime pa odraža kakovost in zavest o tem, kako velik del naše kulture je vino. 8000 steklenic modrega pinota vabi vinske navdušence MAXIMUS MODRI PINOT.

Stari Viniški Grad iz Kolpe

KRALJEVSKI ODDIH

Ranina, Klarnica in Žametovka so tri 4* sobe, ki so imena dobila po treh avtohtonih vinskih sortah. Vse sobe nudijo spektakularni pogled na reko Kolpo in sončne griče. Gostje lahko uživajo v lokalni gostoljubnosti in se razvajajo s široko ponudbo pijač in hladnih lokalnih prigrizkov v Vinoteki & Lounge baru.

Marindolski steljniki - 15 min driving

PRISPEVKI & GALERIJA


English
Slovenščina English